dilluns, 12 de març de 2012

La Nostra Escola

Som els/les alumnes de 6è de l’Escola Sant Blai i, encara que sigui petita, estem molts contents.
L’escola té una planta baixa i un pis. A la planta baixa hi ha quatre aules grans, una biblioteca, el despatx de la directora Srta. Dolors, els lavabos, un despatx petit per als mestres on hi ha la fotocopiadora i un petit magatzem per al material.
Al primer pis hi tenim una aula amb ordinadors i una altra que fem servir per fer diverses activitats i assignatures com: religió, música o anglès.
El pati és bastant gran i està dividit en quatre zones: només entrar trobem el camp de futbol, al costat hi ha el camp de bàsquet, el camp de “mate” i a l’extrem el parc infantil per als més petits. També hi tenim una taula de tennis taula. Al racó del pati tenim l’hort de l’empresa Plantibot on hi plantem calçots i a vegades altres hortalisses.
Les parets que envolten l’escola estan decorades amb dibuixos de material escolar i altres que fan referència al 50è aniversari.
A totes les jardineres del pati hi tenim plantes aromàtiques: romer, timó, sajolida, espígol, menta i orenga.
A l’escola fem diverses activitats, però l’activitat estrella és l’empresa Plantibot que és formada per tots els alumnes de l’escola.
Plantibot va ser formada l’any passat a proposta dels mestres. Ells ens van proposar de ser una cooperativa o una societat anònima. Nosaltres vam triar de ser una cooperativa.
Tots els alumnes de l’escola som socis de la cooperativa, que està dirigida per una junta directiva escollida per tots.
Durant el curs redactem els estatuts, fem Assemblea General cada setmana on decidim els productes que vendrem el dia del mercat, el capital inicial, què farem amb els beneficis, etc.
A l’escola fem diverses activitats i festes: La Castanyada i Halloween, Nadal, Carnaval, Sant Jordi, festival de fi de curs, festa de l’aigua, pujada a Sant Josep d’un pessebre i participem a la mostra de teatre comarcal.
Fem sortides: excursions amb tots els alumnes de la ZER, l’acampada a St. Josep, sortides “Coneix la comarca” amb els serveis educatius de la Terra Alta, la trobada de la ZER, teatre en anglès i excursió de fi de curs.
Cada classe fa diversos projectes.
La classe de Pàrvuls i Cicle Inicial estudien els lleons i com són, què mengen...
Els de Cicle Mitjà desenvolupen un taller de cuina on s’organitzen en grups i cada grup fa una cosa i al final de la classe s’ajunta tot i acaben d’elaborar el plat. Després, quan tenen temps s’ho mengen o ho posen a la nevera i ens ho mengem tot el dia següent.
Els nois i noies de Cicle Superior participem en la “cursa de la lectura”, és una activitat per motivar-nos a llegir.
A l’inici del curs l’IES de Gandesa ens va obsequiar amb 16 màquines d’escriure i les aprofitem per aprendre a utilitzar millor el teclat de l’ordinador.
Al final de curs surt la revista escolar “La Garbinada” on comentem les activitats que hem realitzat durant el curs, i publiquem els nostres escrits, dibuixos i entreteniments.